Wysłany: 1 Listopad 10, 09:27 Dolfos Pierzenie Dieta Supermistrza
DOLFOS DG PIERZENIE 1000g
Specjalistyczna odżywka mineralno-aminokwasowo-witaminowa dla gołębi
Właściwości i działanie:
W okresie pierzenia wzrasta zapotrzebowanie gołębi na aminokwasy siarkowe (metionina), niezbędne do syntezy białka tworzącego się pióra. Spośród witamin szczególne znaczenie w tym okresie mają: witamina A, E, kwas nikotynowy, biotyna i witamina B12. Również w czasie wymiany opierzenia szczególnie ważne są fosfor, magnez, miedź, cynk oraz jod. DOLFOS DG PIERZENIE jest doskonałym, przeznaczonym dla gołębi preparatem, w skład którego wchodzi nie tylko dokładnie dobrany zestaw 14 otoczkowanych witamin, ale również łatwo przyswajalne składniki mineralne (makro i mikroelementy) i niezbędny aminokwas siarkowy - metionina. Cennym uzupełnieniem preparatu jest dodatek ziół poprawiających pracę przewodu pokarmowego i naturalnych drożdży bogatych w witaminy z grupy B. Korzystne działanie preparatu ulega wzmocnieniu, przy równoczesnym stosowaniu w okresie pierzenia preparatu DOLFOS DG TOROVIT.
Wskazania
DOLFOS DG PIERZENIE jest niezastąpiony w okresie przygotowania do pierzenia i w czasie jego trwania. Regularne podawanie tego preparatu powoduje tworzenie piór bardzo dobrej jakości jak również przyczynia się do skrócenia okresu pierzenia.
Ostatnio zmieniony przez Fanatyk 1 Listopad 10, 09:30, w całości zmieniany 2 razy
Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 1 Listopad 10, 09:42
Cześć , ja w tym roku stosowałem dolfos 30g na 1 kg karmy (chyba taka dawka ) gołębie dobrze zrzucały pióra .(wszystkie witaminy ma :D ) a kosztuje 8 zł .
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
_______
LOTNY96 :D
Ostatnio zmieniony przez lotny96 1 Listopad 10, 09:42, w całości zmieniany 1 raz
Fanatyk [Usunięty]
Wysłany: 1 Listopad 10, 11:40
ten wyżej wymieniony co wstawiłem to kosztuje 17 zł
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 1 Listopad 10, 15:55
Dolfos moim zdaniem jest dobry.To jest pierwszy dodatek dla gołebi ktory ja osobscie zaczołem stosowac .w tedy kiedy jeszcze w ogóle nie lotowałem nawet amatorsko.Jest na kazda pore dolfosik.
Nr. oddziału: 0177
Wiek: 18 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 156 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Radom/Mazowsze
Wysłany: 4 Listopad 10, 19:10
no będę stosował ale to od nowego sezonu bo teraz wprawdzie to mam już gołąbki wypierzone w następnym sezonie zacznę kupować preparaty różnego rodzaju oraz odżywki :)
_________________ Pomogłem? Postaw piwko lub kliknij pomógł.:)
Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 9 Listopad 10, 16:48
witam ja polecam też Dolfos Trovit podaje moim ptakom raz w tyg łyzeczkę na 1 kg karmy jest w nim dużo witaminy b12 która jest potrzebna zimą tak wyczytałem
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum