Nr. oddziału: 0420 Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 635 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Palcza
Wysłany: 4 Styczeń 11, 17:42
Moim zdaniem lepiej czesciej sprzatac i jezeli puszcza sie na loty szczepic niz dawac tego typu pradukty ;) kup lepiej za te pieniadze co wydajesz na leki dobra pasze wyniki beda napewno lepsze :)
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 4 Styczeń 11, 19:09
dzieki kuba za odpowiedz ale, hmm, nie zgodze sie z Tobą.
pasze maja dobra, obawiam sie ze lepszej za tą cene nie kupisz na naszym rynku. A pozatym porozmawiaj z hodowcami i ciekawe jak oni przygotowuja golebie do sezonu??
Sok z kapusty i tarta marchew?? chyba nie
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 4 Styczeń 11, 19:46
pawelwodzu hm zgodzę się z twoją wypowiedzą.
Zgodzę się z tym że dobrą paszę mają twoje gołębie bo widziałem je w galeri i jestem pod zachwytem i że nie tylko samym sokiem z kapusty i marchewką przygotowują gołębie do sezonu . Tu trzeba gołębiom przeprowdzić kuracje i zaszczepić i dbać o gołąbki , tak aby były jak najlepiej przygotowane do sezonu lotowego . Ale paweł bywają i tacy co i na marchewce i na soku z kapusty będą lecieć . Ale wiesz za daleko nie dolecą .
Nr. oddziału: 0420 Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 635 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Palcza
Wysłany: 5 Styczeń 11, 17:36
Pawel nie wiem czy mnie zle zrozumiales czy chciales tak zrozumiec ja nie kazuje ci leciec na soku z kapusty ;D bo to dosyc smieszne :D i tarta marchewka dla dzieci dobre ale czy dla golebi ? to juz sobie sam odpowiedz.Moja wypowiedz tyczyla sie tego zebys zadbal o golebie w taki sposob zebys nie musial ich leczyc w trakcie sezonu bo do tego te tabletki sluza ,chyba ze czytac nie umiem.Bo powiedzmy sobie szczerze co jest z golebia ktory w ciezki sezonie lotowym nie jest w pelni sil i po chorobie wedlug mnie NIC !!!!
Wysłany: 5 Styczeń 11, 19:42
Pytales co o tym sadze wiec ci opowiedzialem.Lekarstwa i Apteczki Hodowcy juz przemijaja zbyt wielu sie na tym przejechalo i chca hodowle prowadzic "jak najblizej natury". Zreszta po co ty chcesz podawac antybiotyk zdrowym golebiom ? Nawet lekarz ci powie ze antybiotyk to ostatecznosc to wyniszcza organizm.Nierozumie wogole twojego myslenia no ale rob jak uwazasz za sluszne. Lepiej zaszczepic masz pewnosc ze jak zaszczepisz to chore nie beda :). Jeszcze takie pytanko gdy nie kaszlesz to pijesz syrop zeby w przyszlosci przy przeziebieniu nie kaszlec ?
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 5 Styczeń 11, 21:11
Kuba zgodzę się z tobą z tym że właśnie po co podawać antybiotyk jeżeli gołębie są zdrowe lepiej porobić kurację ,zaszczepić gołąbki. Ale z tym szczepieniem to trochę się nie zgodzę ponieważ gdy zaszczepisz to wiesz nigdy nie masz 100 % że ci gołąb nie zachoruje . Wiesz bywają przypadki że zaszczepisz gołębia od tej danej choroby a on ci to złapie . Ale wiesz to są przypadki .
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 5 Styczeń 11, 21:56
moze i zle robie, ale czlowiek uczy sie na wlasnych bledach.
co do tego przeczytalem ciekawy artykul w Zlotym Golebiu 11/2010 "PARATYFUS(SALMONELLOZA). goraco polecam, tam jest opisane co do zapobiegania chorob.
ale dobra, schodzimy z tematu.
PS. NIe ma to jak miec wlasne zdnie
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum