Wysłany: 8 Wrzesień 11, 15:47 Proszę o pomoc, BARDZO PILNE!
Witam.
Wczoraj w nocy wracając do domu znalazłam na ulicy gołębia, prawdopodobnie młodego. Nie wygląda na chorego. Wzięłam go do domu i włożyłam do klatki, którą mam po papugach.
Bardzo proszę o radę, czym go karmić, co mogę z nim zrobić i jak mu pomóc. Proszę nie pisać że nic się z nim nie da zrobić, bo dopóki żyje chcę o niego walczyć.
I jeszcze jedno - czy mogę z takim zwykłym gołębiem iść do weterynarza? Lub jak inaczej mogę się przekonać czy na pewno jest zdrowy? Boję się, że jeśli coś jest z nim nie tak, to choroba przejdzie na moje papugi.
Nie mam możliwości zrobienia mu zdjęcia, jednak wygląda identycznie jak ten:
Proszę o jak najszybszą odpowiedź, ponieważ sprawa jest pilna, bo nie je tego co mu daję - ziarna i chleba.
Nr. oddziału: 0292 Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Sty 2008 Posty: 1349 Otrzymał 62 piw(a) Diamenty: 165 Poziom konta: 7
Wysłany: 8 Wrzesień 11, 17:00
Możesz iść z nim do weterynarza. Najlepiej podawaj mu zboże , pszenica itp , jeśli nie masz może być kasza. Dodatkowo daj mu wode do picia. Obserwuj go i napisz jak sie zachowuje.
ten gołąb jest dziki zwany cukrówką tak jak wyżej napisał Marcin możesz z nim isc do weterynarza i zależy w jakim jest wieku jeżeli jest bardzo młody i nie umie sam jeśc to lepiej go nie karmi kaszą bo to długo zajmie rozchylaj mu dziób tylko nie za mocno i karm go większymi ziarnami np grochem jeśli nie masz pszenicy lub innych standardowych nasion do karmienia gołębi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum