Nie dawno dostałem samca i samice pocztową. Wsadziłem je do skrzynek położonych do siebie dnami żeby się spażyły. samiec grucha i robi zaloty samiczka ucieka samcowi. Samiec raz skoczył na samice ale samiczka mu uciekła, później już nie patrzyłem. Czy jest możliwość że się sparzą? moze mam zaczekać na lepszą pogode? (Samica ucieka samica ale ani razu go nie zaatakowała). I jeszcze jedo pytanie ile młodych ma średnio parka pocztowych? (paruje gołebie pierwszy raz)
Ostatnio zmieniony przez robert321 19 Luty 12, 20:07, w całości zmieniany 2 razy
Jestem ciekawy ile młodych moze miec taka parka pocztowych, może ktoś mi napisac.
krymek18
Nr. oddziału: 0214 Ryki
Wiek: 22 Dołączył: 07 Sty 2009 Posty: 194 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: TURZYSTWO
Wysłany: 20 Luty 12, 20:45
misiu. w skrzynce para pocztowych moze miec zero mlodych. kombinuj jakies pomieszczenie dla nich i towarzystwo. jezeli masz zamiar trzymac tylko te dwa pod skrzynka to lepiej je wypusc. . .
_________________ Dużo chęci, mało kasy. I to jest ból.
Wziołem parke pocztowych do skrzynki żeby sie sparzyły. Obecnie mam jeszcze dwa perskie samce (dopiero zaczynam hodować gołebie), które tez niedługo bede parzył. samice juz niedługo mają byc, pomieszczenie mają 10mx10m,zrobione półku, gałązki do siadania i miejsce na jedzenie . Czytałem że gołebie maja od 4 do 12 szt rocznie zależy od rasy. Chce wiedzieć ile średnio mają młodych pocztowe? Gołebie pocztowe nie sparzą sie w skrzynce nie mozliwe. Pozatym jeżeli puszcze pocztowe do perskich to perskie samca zaczną robić do pocztowej samicy zaloty (dlatego chciałem je teraz sparzyć zeby nie sparzyła sie z innym samcem i zeby nie trzymać jej długo w skrzynce
Ostatnio zmieniony przez robert321 20 Luty 12, 21:16, w całości zmieniany 1 raz
nie no tego to nie bede robił, ale 4-6 szt chyba jeszcze bedzie nie za dużo. Pusciłem gołębie do siebie w sobote rano i wydaje mi sie że samiczka troszeczke się przygarbiła, wydaje mi się czy ona naprawde sie przygarbia bo ma jajko?moze to jeszcze za wcześnie) jak zobaczyc po samicy czy ma jajko ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum