Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 3 Styczeń 12, 10:08
kol .Jeśli starymi lotujesz to stanowczo za wcześnie.Jeśli sa to tak zawane rozpłodowe to mozna.Oczywiscie te młode troche beda Ci szalec i moga nie wytrzymac skrzydła do lotow.Ja rozpłod bede łączył pod koniec stycznia.
wojtass
Wysłany: 3 Styczeń 12, 19:03
chce lecieć starymi czego za wcześnie??? , jak mogą nie wytrzymać młode ??? kolego lotny ???
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 4 Styczeń 12, 09:11
gołąb z natury po złozeniu drugich jajek zaczna pierzyć skrzydło.to jest raz i do konca lotow moga byc za bardzo rozpierzone.Dwa poco przemeczać lotniki wychowem młodych przed lotami tak wczesnie o tej porze powinny wypoczywac..Co do młodych tak wczesnawych ,tez na ostatnie loty młodych moga zrucac osstatnie lotka ,a to nie jest wskazane.Lecz z tym pierzeniem nie ma reguły zalezy trche od rasy ptakow i duza role spełania karmienie.Ja w 11 roku miałem młode z marca i maja praktycznie pierzyły sie jednakowwo.Te starsze nie wiele wiecej miały zruconych lotek od tych młodszych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum