Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: odpowiedz., pare, prosze, pytan

Mam parę pytań - Proszę o odpowiedź.
Autor Wiadomość
Puchatego Kotka

Wysłany: 29 Wrzesień 11, 21:00   Mam parę pytań - Proszę o odpowiedź.

Witam jestem początkujący i mam 3 zaobrączkowane młode z rodowodami gołębie już je puszczałem na oblot a planuję na wiosne zakupić 20 młodych mam parę pytań . :
Pytanie 1 : Kiedy i z czym i jak podawać MMKĘ czyli glinkę kto jak woli .
Pytanie 2 : Jak parować gołębie? na początku miałem parkę gołębi białych gdy znalazłem 3 gołębia (to był samiec ) gdy dałem go do gołębnika ten biały samczyk zaczął go atakować .
szybko go oddałem do kolegi gołębiarza .Czy to znaczy ,że te 2 białe to już parka ?
Pytanie 3 :Jakie jeszcze dodadkowe rzeczy kupić gołąbką ? Niedawno kupiłem :
Herbatkę , i Preparat dla gołębi na prychanie na drogi oodechowe oczywiście MMKę i nie wiem jak ją podawać kolega mówił że on sypie normalnie a one same jedzą. Ja w to nie wierze . :) Więc proszę o odpowiedź .

JESTEM NOWY NA FORUM :)
Postaw piwo autorowi tego posta

adam5501 

Nr. oddziału: 076
Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 30 Wrzesień 11, 20:48   

Mmki + grity podajesz w gritowniku ;ha

gritownik

Mogą stać ja wymieniam mmka raz w tygodniu.
Jak parować można pozostawić same się poparują albo wedle uznania hodowcy.

lotny177b 

Otrzymał 24 piw(a)
Diamenty: 30

Sredny medal (Ilość: 1)
Wysłany: 1 Październik 11, 08:41   

Przedewszystkim kup dobrą karmę,to podstawa.No ja bym jeszcze cos do zakwaszania wody.Mozna tez mieć pod reka witamine B.cO DO MMKI I PAROWANIA KOLEGA WYZEJ JUZ NAPISAŁ

Puchatego Kotka

Wysłany: 1 Październik 11, 16:10   

Ale jak mmkę podawać chodzi o to że sam proszek mam sypać do grytownika ?
Bo niektórzy podają z karmą zmieszaną

messi1996 

Otrzymał 12 piw(a)
Diamenty: 2

Wysłany: 2 Październik 11, 09:48   

Puchatego Kotka, tak ten czerwony proszek wsypujesz do grytownika i gołębie jedzą.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Puchatego Kotka
Hodowca0388 

Nr. oddziału: 0388
Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 14 Grudzień 11, 21:05   

Ja chciałbym nawiązać do pytania 2 :) To normalnie że jeśli masz 2 samce i 1 samiczkę to te 2 samczyki będą ze sobą konkurować o względy samiczki , ja nie widzę sensu w tym że 2 samczyka oddałeś , to nie było konieczne.
I gołębnik w 95 % przerobiony :)

cortez191 

Nr. oddziału: 0383

Wysłany: 19 Grudzień 11, 20:31   

odp na 1:mmke mozna podawac caly czas w rozne sposoby np zmieszac z gritem drobnym lub grubym nie koniecznie musi byc na to specjalny pojemnik mozna sobie samemu zrobic maly pojemnik z deseczek najlepiej zeby pojemnik mial daszek po to by nie narobily z gory na te witaminy i zeby byly szczebelki zeby mogly tylko wsadzac glowe a nie chodzic po tym
odp na 2:nie kazdy golab jest taki ze sparuje ci sie akurat z tym golebiem z ktorym chcesz nie ktore sa wredne i po prostu szukaja same drugiej polowy zeby sparowac golebie najlepiej miec zrobione parowniki gdzie wsadza sie na kilka dni dana pare ktora chcemy sparowac. Ten bialy samiec nie musial koniecznie ganiac tego drugiego z powodu samicy lecz dla tego ze najpierw miales tylko jedna pare w golebniku wiec ten samiec poczul sie jako pan tego golebnika i bedzie ganial rowniez inne samce wiem to z wlasnych doswiadczen
odp na 3:herbatka jest nie konieczna mozna samemu parzyc rozne zioła podam ci co podawalem ja (zakwaszacz,na drogi oddechowe konieczne odzywki to mmka i grit nie kupowalem zadnych herbat a zamiast tego parzylem im mięte, pokrzywe dodawalem tez sok z cytryny do wody i zauwazylem ze chetniej lataly i wedlug mnie zadne herbaty nie dadza tego co naturalne skladniki dobrze jest tez im podac cos od guzka i od wszów) mmki nie jedza dla tego bo byc moze nie wiedza co to jest i nigdy nie mialy tego podawanego gdy sprobuja to bedzie normalnie najlepiej podawac im co kilka dni lub jak robisz sam jakies mieszanki to razem z jedzeniem. Nie ma co za duzo wywalac kasy w rozne bajery to wszystko sprawdzilem na swoich golebiach wiec wiem co pisze jezeli masz jakies pytania do mnie pisz na gadu a z checia pomoge

Odpowiedz do tematu