krymek18
Nr. oddziału: 0214 Ryki
Wiek: 22 Dołączył: 07 Sty 2009 Posty: 194 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: TURZYSTWO
Wysłany: 13 Luty 12, 23:18
moga, ale jezeli chcesz cos nimi osiagnac to nie mozesz ich przekarmiac. i golebnik nie moze byc przepelniony. i samce i samice musza byc trzymane oddzielnie
_________________ Dużo chęci, mało kasy. I to jest ból.
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 293 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 14 Luty 12, 10:47
Gołębie mogą być zamknięte jednakże dobrze by było je raz na tydzień wypuścić, aby że tak powiem rozprostowały skrzydła... krymek18, przez cały sezon gołębnik nie powinien być przepełniony, a z tym oddzielaniem to komu wygodnie na początek nie musisz tego robić jak nie starasz się o wyniki.
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 293 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 14 Luty 12, 15:29
krymek18, ale żeby były oddzielone samce od samic to musisz mieć albo dwa gołębniki albo gołębnik przedzielony , a jak kolega nie ma to oddzieli , a oddzielenie nie jest konieczne... oczywiście jeżeli masz możliwość to oczywiście lepiej na zimę odłączyć gołębie
_________________ PaMoGłEm PoStAw BrOwArA
PawelKilarski Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 12 Lut 2012 Posty: 43 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bieniaszówka
Wysłany: 14 Luty 12, 16:06
No właśnie nie mam oddzielonego gołębnika, a co do wypuszczania to wypuszczałem w grudniu ale któregoś razu wypusciłem i jastrząb złapał mi takiego ładnego z białą głową który miał obrączke i dlatego troche sie boje teraz wypuszczać bo jastrzębie czekają aż to zrobie.
A wy nie macie problemu z jastrzębiami?
Wysłany: 14 Luty 12, 19:18
Każdy zapewne ma... Wypuść jak inni hodowcy wypuszczają to może do ciebie nie przyleci Jak zaczną się loty to nie będzie takiego problemu... PawelKilarski, a u ciebie jak gołąb ma obrączkę to wyjątek?
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 14 Luty 12, 19:31
To ja powiem tak... albo trzymamy zamkniete golebie cala zime albo puszczamu je regularnie. gdy golab jest puszczony po 2 tygodniowej przerwie nie ma juz takiej kondycji jak wczesniej i jest latwiejszym łupem dla jastrzebia. ja osobiscie mam golebie zamkniete od listopada do polowy marca -kwietnia. zalezy od pogody i lotów
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
PawelKilarski Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 12 Lut 2012 Posty: 43 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bieniaszówka
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 14 Luty 12, 22:06
PawelKilarski napisał/a:
No właśnie nie mam oddzielonego gołębnika, a co do wypuszczania to wypuszczałem w grudniu ale któregoś razu wypusciłem i jastrząb złapał mi takiego ładnego z białą głową który miał obrączke i dlatego troche sie boje teraz wypuszczać bo jastrzębie czekają aż to zrobie.
A wy nie macie problemu z jastrzębiami?
sam napisales... ' ktory mial obraczke''
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Wysłany: 14 Luty 12, 22:09
U mnie prawie kazdy ma obrączke ale ten miał taka całkiem inną od innych z takiego fajnego okręgu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum