Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 177 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Bieszków (lubuskie) Diamenty: 2
Wysłany: 15 Luty 12, 18:06
PawelKilarski, ja mam wszystkie gołębie zaobrączkowane, dzięki temu możesz między innymi wkładać ptaki na loty.
PawelKilarski Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 12 Lut 2012 Posty: 43 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bieniaszówka
Wysłany: 15 Luty 12, 18:12
ja mam mniejszośc zaobrączkowanych gdyż nie cały rok temu zaczołem hodować a ta wiekszosć nie zaobrączkowanych dlatego ze jak zaczynalem hodowle to brałem juz paro miesieczne i one nie były zaobrączkowane.Ale teraz juz kupiłem obrączki na 2012r. i bede wszystkie młode obrączkował.
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 293 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 15 Luty 12, 20:23
Obrączka to podstawa jeśli chcesz tym gołębiem lecieć. Ja osobiście na 70 ptaków mam kilka nie zaobrączkowanych ale wiem z jakiego są źródła i aż tak nie przybieram do nich wagi. Jeżeli chcesz dać na lot to musisz mieć też kartę.
Ja aktualnie nie mam zaobrączkowanych... ponieważ gdy zaczynałem hodowlę dostałem gołębie nie do zaobrączkowania (były za duże po prostu) i czekam teraz na młode ponieważ hodowlę zacząłem od początku Grudnia i się nie parowały...
PawelKilarski Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 12 Lut 2012 Posty: 43 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bieniaszówka
Wysłany: 16 Luty 12, 14:18
Ja mam troche mam zaobrączkowanych ale tak jak michalpudelkozaczołem hodowle od nie zaobrączkowanych,ale tak jak wspominałem na 2012r. młode bede wszystkie obrączkował i mam tez karty do tych obraczek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum