Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: golebie, jakie, pomocy

gołębie - jakie, pomocy
Autor Wiadomość
mentos321 

Wysłany: 13 Wrzesień 11, 21:45   gołębie - jakie, pomocy

1,Cześć, koledzy w tym roku puszczałem amatorsko gołębie na loty i miałem dużo strat;/ Postanowiłem że nie będę narazie lotował do czasu osiągnięcia pełnoletności. Chłopaki proszę pomóżcie mi jakie gołębie sobie zostawić żeby tylko latały koło domu (chodzi mi o pocztowe) na co patrzeć czy na brodawki(narośl) czy na ściąg czy na kolor. Mam ich na gołębniku 22. Proszę pomóżcie mi. Smile
(Chcę poczekać aż skończę 18 lat ponieważ wtedy pójdę do pracy i sprowadzę sobie rozpłódWink )

2,A i co sądzicie o gołębiach co siadają na obce dachy, słupy. Bo mój kolega też ma pocztowe i on jak buja (gania) swoje gołębie na obce to siadają mu nie które na obce dachy i on wtedy urywa im głowę.
Postaw piwo autorowi tego posta

adam5501 

Nr. oddziału: 076
Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 14 Wrzesień 11, 09:34   

Na co patrzeć jeśli chcesz latać to w takim razie:
- budowa ( związane mocne plecy )
- dobre skrzydło
- jedwabiste upierzenie
- witalne

Co do tych co siadaja na inne dachy hm. Jak by moje tak kilka razy robiły non stop to też bym tak zrobił jak twój kolega. Takie gołebie nie czują przywiązania do gołębnika, przynoszą choroby itd. Ale jesli je goni na oblotach to znaczy a one siadają na słupach tzn że hodowca do bani i nie potrafi odpowiednio o nie zadbać. Co za tym idzie nie chcą w takim razie latac i nalezy zadać sobie pytanie czemu?? drogi oddechowe zawalone, za mocno najedzone ale to już wszystko wina hodowcy. Gołab z oblotu musi odrazu siadać na gołebnik a nie wędrować skacząc po domach.
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Hodowca0388
Odpowiedz do tematu