Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 28 Luty 10, 07:44 Woliera
Mam zamiar wypuścic gołębie z woliery są to gołębie z rocznika 2008-2009r były lotowane czy uciekną ?? Ponieważ zlikwiduje rozpłud czy to dobry pomysł ??
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
_______
LOTNY96 :D
xKamilx
Nr. oddziału: 0344 Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 248 Otrzymał 29 piw(a) Skąd: Kuj-pom Diamenty: 15 Poziom konta: 1
Wysłany: 28 Luty 10, 09:32
Może zostaną ale w tą wątpię, lepiej poczekaj aż jajka zniesą i dopiero wtedy wypuść bo tak to ich tutaj nic nie trzyma i na pewno uciekną.
A co do likwidowania rozpłodu to nie jest dobry pomysł ponieważ (jeśli lotujesz) to może być tak że będzie taki lot i ci większa połowa stada nie wróci i co wtedy zrobisz? A tak to zawsze masz że tak powiem 'stałą produkcje gołębi' xD
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 28 Luty 10, 12:53
sa to golebie roczne i 2-letnie wiec beddzie problem z ich oblataniem. a jezeli były lotowane i miejmy nadzieje ze nie były łapane to to pogarsza sprawe bo te golebie maja cos w głowie;p.
wiec poczekaj az zniosa jaja. probuj oblatywac je pojeddynczo. najpierw samce po 2 tygodniach samiczki... i nigdy nie puszczaj wiekszej ilosci swiezych golebie na raz poniewaz jezeli 1 odbije od stada to reszta tez pojdzie wiec tu popłaca cierpliwosc;]
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum