Dzień dobry. Parę dni temu zawitał na mój balkon gołąb, dane które udało mi się odczytać z obrączki: DAN 112939 2009. Proszę o pomoc w ustaleniu właściciela.
Nr. oddziału: 0397-Szczekociny Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 211 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Szczekociny Diamenty: 10 Poziom konta: 1
Wysłany: 10 Czerwiec 10, 17:45
hmmmm kolego jeśli chcesz pomóc żeby było dobrze dla Ciebie i tego gołębia to idź do rolnika lub do jakiegoś hodowcy poproś o woreczek pszenicy lub też karmy jeśli udasz się do hodowcy!!!
Jeśli już to będziesz miał nakarm go przez 1tydzi do wody możesz mu dać połówkę magnesu takiego jak dla człowieka....
Po okresie 1tyg wywieź go na odległość do 10km !!!!
Bądźmy dobrej myśli że ptak zregeneruje siły i powróci do prawowitego właściciele!!!
Aaa nie zapomnij go wywieź tak w środę bo sobota/niedziela odpada może znów się zabrać z jakimś stadem i znowu wejdzie do jakiegoś gołębnik i tym razem może być tak że hodowca nie będzie tak odpowiedzialny jak Ty tylko go zatrzyma dla siebie!!!
Mała prośba jeśli możesz to nie oddawaj nikomu tego gołębia jeśli masz jakieś wiadomości na pw typu możesz mi go oddać lub tez jest moją własnością zapytaj się pierw o kartę własności!!!
Jeśli nie posiada takiej rzeczy powiedz przykro mi ale nie!!!
Bo oddajesz go ŁAPACZOWI a on później go sprzedaje !!!
Dobry lot
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum