Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 2 Kwiecień 11, 16:47
No wiec. niektorzy juz robia loty treningowe, lecz moim zdniem to jest blad, powinni sie wstrzymac jeszcze okolo 2 tygodni. jastrzebie nie spia, dzis "uartowalem golebia z 0320. nie wiem czy przezyje poniewaz jest dosc mocno porozcinany.
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
ja trenuję 2 razy dziennie wokół gołębnika od tygodnia (wcześniej raz na tydzień) a za dobry tydzień lekki trening z 15 km kolejno 25km 40-50km i w kabinie 2 próbne 21 kwietnia i 23 30 km i 85km. tydzień i 1 lot.
[ Dodano: 2 Kwiecień 11, 20:25 ]
treningi tylko popołudniu i wieczorem;p 15,00-16,00 (samce) 16,30-17,30 (samice) 30 min. przerwy na zmianę w gnieździe.
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 292 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 3 Kwiecień 11, 07:42
Tak jak powiedział pawelwodzu, na loty treningowe jeszcze nie czas, można tak puścić na wolne obloty na 2 godz, ale to wszystko. Mieszkam dosyć blisko granicy i niemieccy hodowcy puszczają, jednakżę jastrzębie szybko rozbijają stado i gołębie tracą rozum, uciekają przed jastrzębiem i koniec. 20km i nie przychodzą a jeszcze jak nie są przygotowane.
Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 5 Kwiecień 11, 10:33
Witam , ja 10 kwietnia (czyli w tą niedzielę ) wywoże wszystkie roczniaki na 35 km ;) napiszę jak dały sb radę po zimie już trochę schudły to ta odległość chyba im nie zaszkodzi :D
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 11 Kwiecień 11, 07:46
lotny96, i jak robiłeś ten podlot.Bo ja nie teraz sie kluja mlode u mnie a rano Miałem -3 wiec zrezygnowałem.No bo by poszły same samczyki prawie wiec nie było sensu.Za tydzien mlode beda wieksze i moze bedzie cieplej
wojtass
Wysłany: 13 Kwiecień 11, 13:56
ja tam dzisiaj zrobiłem podlot 12 km mało ale pogoda brzydka pochmurno duży wiatr nie chciałem dalej ich wieść jak przyjechałem ptaki siedziały na dachu i zaraz spadł grad w niedziele pojada 30 km potem na tygodniu 50 i tak dalej do 100 km a potem kabina poz.!! to będzie mój pierwszy rok w związku ciekawe jak to bedzie trochę przejęty jestem ale po co trzymać (śmiecie) jak myślicie mam okoLo 20 gołębi przeznaczonych do lotu troche chyba malo co?to na tyle do usłyszenia!!
Nr. oddziału: 023
Dołączył: 14 Gru 2009 Posty: 37 Otrzymał 1 piw(a) Diamenty: 10
Wysłany: 15 Kwiecień 11, 00:05
witam ja 1 podloty z 15 km juz robilem dobre 2 tyg temu moze troche za wczesnie ale byla ladna pogoda naszczescie wszystkie sa jak przyjechalem byly juz w srodku takze raz samczyki wywiozlem i raz samiczki teraz planuje to powtorzyc a potem dalsze odlegosci pozdrawiam DL.
_________________ BO GOŁĘBIE POCZTOWE TO MOJA PASJA:)
moim zdaniem na przedloty to jeszcze za wcześnie. trenując gołebie należy w super warunkach pogodowych. Na treningu według mnie ma poznać dolot a nie meczyć sie. Puszczanie w złych warunkach powoduje ze gołąc pózniej sie załamuje jak przyjda następne loty gdzie musi machać kilka godzin . Trening ma być przyjemnością a nie latanie z paru kilometrów pare godzin jak jeszcze nie ma fotmy.. Gołab jak jest bez formy to nie myśli a oko mu nie pracuje jak należy. Zauważcie jak gołąb jest w formie jak żrenica mu pracuje a jak jest w zimie jak nie ma formy. to są moje tylko spostrzeżenia . Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum