Nr. oddziału: 0388 Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 12 Lip 2009 Posty: 217 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Okolice Alwernia
Wysłany: 15 Sierpień 09, 11:26 ŁAPACZE
Ci ludzie zaczynają mnie denerwować
Dzisiaj wrócił do mnie gołąbek piękna samica 0338-07-1971
Jakiś Pajac związał jej sznurkiem 4 pierwsze lotka.
Jeśli to czytasz Debilu wiedz że jak bym cię spotkał to bym ci z [Cenzura] nogi powyrywał (sorry za wyrażenia).Sznurek był tak zawiązany że jego odwiązanie trwało 7 minut
oto foto:
I tu po odwiązaniu
_________________ Gołębie to sport,radość,pasja.
Po przerwie powracam :)
GOŁĘBIE TO MOJA PASJA!
I gołębnik w 95 % przerobiony :)
Ale na szczęście są też uczciwi hodowcy na tym świecie ostatnio na allegro widziałem kilka aukcji informacyjnych w których HODOWCA pisze, że nie sprzeda gołębia, tylko szuka właściciela <brawo>
Nr. oddziału: 0194 Pomógł: 5 razy Wiek: 24 Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 515 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Stare dębno/szczecin
Wysłany: 15 Sierpień 09, 21:08
Ale wiem tez z doswiadczenia ze wdziecznosc ludzi do ktorych wruca ptaki nie zawsze jest mila. zdarza sie ze zadzwoni do ciebie jeden z drugim i jeszcze opiepszy ze lapiesz jego ptaki.
nom, niestety... takich ludzi to już wogole nie mogę zrozumieć... ja osobiście bardzo bym się cieszył gdyby ktoś wypuścił mojego gołębia... no ale cóż, "farmerom" którzy hodują gołębie setkami, zależy tylko na wynikach, a nie na ptakach... tylko tak to można wytłumaczyć
Nr. oddziału: 0388 Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 12 Lip 2009 Posty: 217 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Okolice Alwernia
Wysłany: 15 Sierpień 09, 22:00
Przez moje ręce przeszło już może ze 100 obcych gołębi zawsze oddawałem ostatnio oddałem DV-2004 .
Ale też są wdzięczni hodowcy. Jak oddałem kiedyś NL -2000 wdzięczny hodowca dał mi 10 młodych które są na pierwszych stronach list konkursowej.
A Serkan ma rację ja też bym się cieszył jak by mi ktoś oddał gołębia a szukam paru dobrych gołębi. Tamtego roczne roczniaki były super ale PZHGP Ľle wypuściło gołębie i po roczniakach .
szukam gołębi 0388-08-31xx
0388-07-19xx
oraz 033-03-55xx
i piękne gołębie które dostałem od pewnego hodowcy 0162-02-2xx
_________________ Gołębie to sport,radość,pasja.
Po przerwie powracam :)
GOŁĘBIE TO MOJA PASJA!
I gołębnik w 95 % przerobiony :)
Nr. oddziału: 280 Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 832 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: Płock okolice
Wysłany: 15 Sierpień 09, 22:17
No ja tez bm sie bardzo cieszył ;) ale jak ja wypuszczam z kartkami to bardzo małooo hodowców odzwania no ale co zrobić trzeba dalej wypuszczać:)
_________________ 800 postów ;)
Czerwona Nevada ;)
Fanatyk [Usunięty]
Wysłany: 16 Sierpień 09, 06:58
golebi z kartka to szkoda wypuczszac :) na 10 wypuszczonych zadzwoni jeden :) ale nie zdarzylo mi sie jeszce zeby dostac okrzaniantus :);/ pzrez moje rece w sezonie przewija sie tylke obcychze szok a w szczegulnosci mlodych
a lapacza ktory by mi zwiazal golebia to bym mu paznokcire na zywca wyrwal
Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 579 Otrzymał 25 piw(a)
Wysłany: 17 Sierpień 09, 20:03
mi kilka dni temu przyszła samica którą sprzedałem do warmińskiego jaką młodka i potrafiła przyjsc z 426.7km ok. az mnie zdiwiało ze przyszła. ale jak przyleciała to odrazu za samcem sie uganiała
Nr. oddziału: 280 Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 832 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: Płock okolice
Wysłany: 21 Sierpień 09, 21:25
Witam kolegów dziś wróciłą mi samiczka pózna PL-0280-08-71 zgineła na locie ciezkim Wyrzysk
miała podklejone 4 lotka w prawym skrzydle ciesze sie ze były one podklejone a nie powyrywane albo podciete pozdrawiam......
Łapacz= bestia
_________________ 800 postów ;)
Czerwona Nevada ;)
Fanatyk [Usunięty]
Wysłany: 25 Sierpień 09, 20:18
witam nie che zkladac nowego tematu iz wiem ze taki juz byl :/ chodzi mi o to ze golabie zaczynaja juz pierzyc ostatnie lotka stare golebie oczywiecie ;0 czy zaczely wam sie juz powroty ???
mi dzis przyszla samica z 2003 roku ma jeszce wyciete 2 lota nie spierzeone
zostala chyba zlapana dlatego ze miala na obraczce 3 cyfrowy nr
zginela mi na ciezkim locie w tragicznej pogodze z niemiec 600 km ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum