Nr. oddziału: 0377 Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 1214 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Spoczynek Diamenty: 15
Wysłany: 27 Czerwiec 08, 10:02
Ja słyszałem ale nigdy gołębią nie dawałem
_________________ Pomogłem postaw piwo!!!!!
jerzy bartczak
Nr. oddziału: ---------
Wysłany: 12 Lipiec 08, 03:00
Witam
propolis odgrywa bardzo wazna role w zywieniu golebi,ma dzialanie bakteriobujcze i przeciwrobacze,podawany w odpowiednich proporcjach i regularnie sprawdza sie w 100%.Zastepuje wiele antybiotykow i nie niszczy organizmu ptakow.
Dawkowanie;15 kropli na 40 golebi- na dwa litry wody.
5dkg kitu pszczelego zalac czystym spirytusem w proporcji 3,5 setki+1,5setki wody,tak przygotowana miksture nalezy trzymac w szczelnym naczyniu i co jakis czas wstrzasac, po trzech tygodniach mamy gotowy propolis.
Pylek pszczeli odgrywa podobna role co propolis, ja osobiscie stosowalem odnoza- rodzaj pylku pszczelego,mielilem na pylek i podawalem z olejkiem czosnkowym na karme.Aby zwiekszyc dzialanie dodawalem puder Qickor.
Pozdrawiam.
ja również podaje pyłek ale trzeba pamiętać aby podać pyłek zmielony jest on wtedy o ok. 60% lepiej przysfajalny. a propolis według mnie lepiej podać na karmę, podaje taki sam roztwór jak kolega wyżej . propolis+ herbata z nagietka 2 razy w tygodniu= brak problemów z tricho ja od 6 lat to stosuje i niemiałem przypadku rzęsistka , nie podaje żadnych leków przeciwko tylko profilaktyka tym co wyzej napisałem
Nr. oddziału: 0177
Wiek: 18 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 156 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Radom/Mazowsze
Wysłany: 5 Grudzień 10, 00:07
Również nigdy tego nie stosowałem polecacie to ?
_________________ Pomogłem? Postaw piwko lub kliknij pomógł.:)
NIE NABIJAJ POSTÓW BEZ SENSU !!!
Mam Dla Ciebie Propozycje Nie Do Odrzucenia.
AG-0370 [Usunięty]
Wysłany: 5 Grudzień 10, 14:34
Witam
Koledzy ja nie stosowalem tego i nie wiem jakie ma wlasciwosci ale zauwarzylem ze duzo sosuop stosuje to i widze ze sie sprawdza wiec nie jest wykluczone ze za rok ja tez to wyprobuje
pozdro A.G-0370
Dobry Lot
Algorator
Wysłany: 11 Grudzień 10, 17:57
Mój szwagier stosuje i bardzo chwali że bardzo pomaga, a na pewno nie szkodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum