Nie słyszeliście o herbatach odflegmiających??? jesteście w ogóle hodowcami pocztowych ??? Dla ludzi są przecież też takie herbaty. mixtura=(2 cebule, 0,5 główki czosnku, 2 łyżki octu jabłkowego, łyżka pyłku kwiatowego łyżka, nalewki propolisowej, łyżka miodu)wszystko najlepiej zmiksować w mikserze na miazgę, następnie wymieszać to z kilogramem karmy= na ok. 30 ptaków poczekać ok. 30min aż wsiąknie w karmę następnie posypać mm-ką lub drożdżami. do tego herbata z następujących ziół wszystkich nie pamiętam bo mieszankę robi mi zielarz. wypiszę te podstawowe które pamiętam (anyż, koper włoski, prawoślaz, podbiał,majeranek,lawenda) więcej nie pamiętam,ale te już wystarcza żeby był efekt. Daje jedną garść tej mieszanki na 1 litr wody. ważne żeby podawać ta mixture razem z ta herbatą . zacznijcie tak robić 2 dni na początku tygodnia przez cały rok a zobaczycie że mam rację.
toto Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Sty 2008 Posty: 378 Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 27 Luty 09, 22:45
dzamber jesteśmy hodowcami gołebi pocztowych, a co do preparat powiem ci tak nie każdy stosuje naturalne preparaty na drogi oddechowe są inne rózne środki i mojim zdaniem bardziej skuteczne.
I nie stosuje się ich co tydzień 2 dni tylko np. raz na 3 tygodnie, tak jak juz pisałem naturalne żeczy polecam po sezonie a w czasie trwania lotów trzeba czeos mocniejszego. ale to jes tylko moje zdanie i nikt się z nim nie musi zgadzać. pozdrawiam :)
Tyle że naturalne produkty nie powodują skutków ubocznych, a takie środki jak np. wn. orni-specjal są produktami które zgodzę się pomagaja na drogi oddechowe ale jednocześnie trochę obniżają formę musisz przyznać rację.Naturalne tego nie powodują , wiem co mówię. pozdrawiam
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 28 Luty 09, 08:14
Dzamber masz racje w 100% lecz jezeli chcesz sie liczyc w tym sporcie to musisz stasowac chemie(oczywiscie jak najmniej, ale tzreba). to tak samo jak kieedys ludzie dawali gołebiem zyto i one im przychodziły z lotów, a teraz to na samej pszenicy konkursu nie zrobisz.
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Wysłany: 28 Luty 09, 08:57
kolego co do tych skutków ubocznych to i po części masz racje.
Ale taki jest ten sport a co do formy podaje się to w taki dzień tygodnia że w niedziele na locie nie ma już żadnego negatywnego działania, a nawet ci powiem że poprawia się z lekka czas.
A co do np. WN to powiem ci ze to nie jest jakis tam dobry środek bynajmiej ja tak uważam. pozdr
[ Dodano: 28 Luty 09, 22:39 ]
a skąd wiesz jaki by miały na naturalnych produktach
Wysłany: 28 Luty 09, 23:52
pisząc z lekka miałem na mysli poprawienie konkursów na bardziej szpicowe. (czołowe)
Kolego jeśli stosujesz naturalna metode to fajnie i mam nadzieje że wyniki masz, ja za tą metodą nie jestem poza sezone owszem ale nie w sezonie i sam z czasem się o tym przekonasz. pozdr
pawik
Wysłany: 1 Marzec 09, 11:45
Dzamber zycze powodzenia . wielu prubowalo i kicha na dluzsza mete . pozdro .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum