Wysłany: 24 Sierpień 10, 20:53 Proszę o wyjaśnienie badania płci przez widełki.
Witam. Jak dokładnie sprawdzić płeć po widełkach u gołębia pocztowego. Badałem dzisiaj i od strony mostka w widełki mi wchodzi kciuk a na końcu widełki są zaokrąglone i troszkę z chodzą się do kupy. Proszę o wyjaśnienie tego sposoby dokładniej, bo po czym innym nie potrafię rozpoznać płci.
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 24 Sierpień 10, 21:05
Ja nie sprawdzam tym sposobem bo po wyglądzię potrafie ocenic samca od samicy . Ale to jest tak że samica ma tak jakby te widełka oddalone od siebie tak jak opisałeś że ci kciuk wchodzi to to jest samica a jak widełki są razem do kupy z sobą to samczyk .
Nr. oddziału: 083
Wiek: 16 Dołączył: 04 Gru 2010 Posty: 57 Otrzymał 17 piw(a) Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 17 Styczeń 11, 20:56
Samice idzie rozpoznać po tym że ma dużo luźniejsze widełki od samca.Samiec ma silne i zwięzłe widełki ale bardzo szybki i Asy samice tez maja widełki ciasne ale nie tak mocna jak samce
POMOGŁEM POSTAW PIWO
Mateusz.Z [Usunięty]
Wysłany: 17 Styczeń 11, 23:17
Bolti nie chciał bym sie tutajz tobą w tej kwesti sprzeczać .. ale jak masz gołąbki pocztowe to idź któregoś dnia i "wymacaj" je.. zobaczysz ze to zalezy od gołebia a nie od płci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum