Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 69 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: KUJAWY Diamenty: 15 Poziom konta: 1
Wysłany: 1 Marzec 10, 19:21
ja dostałem pierwsze gołębie od wuja jeszcze jak chodziłem do podstawowej szkoły ale długo nie miałem bo mi coś je wypłoszyło potem nie miałem czasu na gołębie aż dwa lata temu kolega mi załatwił pierwsze gołębie zrobiłem in mowy gołębnik i zacząłem je hodować najpierw miały tylko być żeby latały nad podwórzem ale na jesień kuzyn mi dał swoje pocztowe bo je likwidował i tak mnie to wciągło że będę lotować w przyszłości
Moja hodowla zaczeła sie bardzo smiesznie,sąsiad zaproponował mi zamiane 1981r.. 20 szt młodych za motor Jawa cz 175 .No i sie zaczeło-a majstra jak nie zrobiłem tak nie robie
u mnie w rodzinie golebie sa od zawsze tata mial golebie i dziadek . ja zaczolem hodowac w podstawowce przewaznie byly to golebie ozdobne. sasiedzi mieli pocztowe i lotowali golebie . zaczolem brac od nich jajka i podkladalem swoim ,czasami dalem sasiadowi zeby wlozyl mi na lot ,golebie wracaly i tak powoli zaczolem hodowac same pocztowe
Nr. oddziału: 0235 Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 138 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Glisne
Wysłany: 10 Marzec 10, 18:54
U mnie zaczęło się od tego że pewnego dnia mój kuzyn dał mi parę obrączek żebym zaniósł mojemu koledze i tak sobie pomyślałem że też zacznę hodować gołębie. Pierwsze gołębie miałem od kuzyna :P
Ja zaczołem swoją hodowlą w 2008 roku i posiadałem 40stuk niebyły to żande silne asy tylko zwykłe pocztowe ale pewnego roku była powódź i wszystkie ptaszki poszły uratowały się chyba ze 3 które w czasie powodzi odleciały a od 2010 r hoduje ozdobne ale bardziej mi się podobają pocztowe i zamierzam do nich wrucić
Mój ojciec trzymał gołębie górne, odkąd pamiętam trzymał je... I ja uczyłem sie od niego jak się z nimi obchodzić, i w 2011 roku (6 grudnia) zacząłem trzymać gołębie pocztowe i pierwsze dostałem od kolegi z mojej miejscowości... (także ma tu konto)
zacząłem od 2 parek. A teraz mam 8 gołębi pocztowych...
Chodź interesowałem się gołębiami już kilka lat wcześniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum