Wysłany: 1 Listopad 09, 19:52 Czy nasz sport zaginie ??
mam pytanie jak myślicie czy lotowanie gołębiami kiedyś zaginie ??iż starzy hodowcy umierają a młodzi się nie zapisują bo ich nie stać niektórzy rezygnują bo za duży wkład finansowy jest potrzebna nie tylko gołębie na utrzymaniu. nie ma żadnych zniżek i wszystkie preparaty idą w gore ??? albo nie tylko gołębie w życiu jest jeszcze życie prywatne rodzina itp na co nie am czasu przez te gołębie ???
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 1 Listopad 09, 20:42
Moim zdaniem to nie zaginie tylko w znacznym stopniu sie zmniejszy... juz teraz liczy sie kasa a nie przyjemnosc. wielu z nas poprostu braknie kasy na to wszytsko. nie ma zadnych znizek, a jak uczniowie chca sie zapisac to wiadomo ze oni nie zarabiaja i poprostu karma i witaminy odbijaja sie kosztami składek
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 292 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 1 Listopad 09, 20:43
ja sądzę że przez nasze czasy nie zaginie ale za 3wieki jest to możliwe. Nie wiemy co będzie za 50 lat. Lotowanie to stary sport i myśle będzie kilkadziesiąt ludzi którzy będą puszczać może nie konkursy ale na treningi.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 2 Listopad 09, 07:57
Napewno nie zaginie.Moze sie stac bardziej elitarnym sportem.Tu nie chodzi o same skladki.Skaldki te 500zl na rok no moze to tez nie malo.Ale napewno wiecej o wiele są koszta utrzymania golebi,karmy,witaminy szczepionki.Wogule cala otoczta tego sportu duzo kosztuje.
Ja też jestem zdania że nie zginie, po prostu staje się on zajęciem coraz droższym i nie każdego będzie na to stać.
dba13
Wysłany: 2 Listopad 09, 12:04
Ci co lubią gołębie to napewno będą je trzymać może nie w takiej ilości jak by chcieli bo jak wiadomo jak pisali wyżej koledzy wszystko zależy od kosztów, a sami wiemy że koszty z roku na rok są coraz większe. Jesli wybiegamy myślami w przyszłość i zastanawiamy się nad istnieniem związku to jak zawsze wszystko zależy od nas, czy w nowym pokoleniu zaszczepimy zamiłowanie do tego sportu, chodzi oczywiście o nasze dzieci, bo to od nich wszystko będzie uzależnione tak jak w tej chwili od nas.
Pozdrawiam wszystkich miłośników gołebi, bądĽmy dobrej myśli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum