Nr. oddziału: 0397-Szczekociny Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 211 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Szczekociny Diamenty: 10 Poziom konta: 1
Wysłany: 21 Sierpień 10, 13:21 Rekrutacja na redaktora CD
Witamy tak wiec mamy dwóch typów na stołek redaktora a dokładnie kol Kamila i Dawida miło nam...
Wiec czas przyszedł na rozstrzygniecie kto z was będzie dobrze pasował na to stanowisko i zostanie pomocnikiem Roberta!!!
Wiec czekamy na mini artykuły minimum 500 znaków polskich!!!
Czekamy na artykuły do jutra tj Niedziela godzina 15:00
Potem rozstrzygniemy kto został redaktorem!!
Co powinno się zawierać w artykule
1-Temat
2-Treść minimum 500 znaków
Ostatnio zmieniony przez Pawel0397 21 Sierpień 10, 14:59, w całości zmieniany 1 raz
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 21 Sierpień 10, 21:04
Mój artykuł na temat : Gołębie pocztowe -Jak zacząć hodować gołębie pocztowe i co im należy zapewnić .
Gołębie pocztowe -Jak zacząć hodować gołębie pocztowe i co im należy zapewnić .
Gołąb pocztowy to ptak który jest naprawdę wrażliwy i czuły . Gołąb zwany jest gołębiem pokoju gdyż nie posiada ani ostrych szponów ani mocny dziób
gołębie są miłe i umieją się przyzwyczaić do właściela . Czyż nie piękne jest hodować takie stworzenie .
Jeżeli chcemy zacząć hodowle gołębi musimy im zapewnić parę małych ale wielkich rzeczy bez których nie da się hodować gołębi . Pierwsza jak dużo znacząca rzecz to gołębnik który musi być szczelny aby nie mógł się wdrapać żaden drapieżnik , gołębie w gołębniku przesiadują w zimie i również w ciepłych dniach . Każdy gołąb musi mieć w gołębniku swoją cele lęgową gdzie będzie wychowywać młode . Następną rzeczą jest , czysta woda i bogata w ziarna karma . Następna rzeczą która jest ważna gołębie muszą mieć zapewnione minerały i witaminy są nie zbędne w hodowli gołębi . Jeżeli jesteś w stanie zapewnić gołębiom takie warunki to nie czekaj a zaczynaj hodowlę gołębi pocztowych .
Nr. oddziału: 280 Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 832 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: Płock okolice
Wysłany: 21 Sierpień 10, 21:36
Mój artykuł jest poświecony mojej hodowli. Sam będe zadawał sobie pytania i na nie odpowiadał tak jak napisałem wcześniej będe chciał przeprowadzić taki wywiad z każdym lotującym kolegą z forum. Więc zaczynam.
1. Proszę kolege o przedstawienie siebie i chce żeby kolega powiedział kilka słow o swojej hodowli.
Witam, nazywam się Krajewski Dawid lotuje w oddziale Płock w sekcji Staroźreby lotuje wraz z moim dziadkiem Stanisławem i razem tworzymy zgrany tandem od 2007 roku wtedy to dziadek dopisał mnie do siebie i tak zaczeła sie moja przygoda z lotowaniem i wogóle z gołebiami pocztowymi która trwa nieprzerwanie do dnia dzisjeszego.
2) jak to sie zaczeło że kolega zaczął lotować i jakie osiągał pan na poczatku wyniki i jak jest z tymi wynikami teraz.
Gołebie były w mojej rodzinie od bardzo bardzo dawno, ale gołebiami zainteresowałem sie w wieku 8 lat gdy tata przyniósł do domu pierwsze gołebie były to tzw "poluchy" czyli gołebie ani ozdobne ani poprostu zadne, gołebnik mialem zrobiony w budynku gospodarczym nie był szczelny i dlatego czesto nawiedzialy mnie kuny łaski i inne drapieżniki które rok w rocznie zjadały mi cała hodowle jednak to mnie nie deprymowalo i z roku na rok przynosiłem do gołebnika nowe sztyki. Historia zmienila sie w 2005 roku gdy dziadek za zgodą ojca wybudował gołebnik u mnie tam zaczął znosić gołebie pocztowe które zaczeły mnie fascynować pierwszy raz zaczeliśmy lotować gołebie w roku 2006 były to gołebie mlode pamietam do dziś ten piękny widok gdy pierwszy gołąb zaczął składać sie i siadać na dach gołebnika ale dla mnie młodego chłopaka najwspanialsze było to jak dziadek pozwolił mi skonstantować przylot pierwszego i reszty gołebi nie zapomne chyba tej akcji do końca mego zycia. A co do wyników krotko lotuje dlatego i wyniki nie sa jakies aż powalające na kolana najwieksze sukcesy moje to II roczniak oddzialu w 2007 roku , 4 młody lotnik oddziału w 2009 roku , 4 miejsce w sekcji w 2008 roku w lotach golebi mlodych 1 gołab z lotu Wałcz na mlode i pierwszy gołab z lotu Kołobrzeg .
3. Ile gołebi młodych kolega co roku wychowuje ?
Staram się mieć jak najwiecej młodych gołebi w tym roku na spis dałem 86 sztuk ale rok temu dalem tylko 30 ponieważ przez moje gapiostwo gołebie dostaly Adeno i gdy sie obudzilem bylo juz pozamiatane.
4.Jakie gołebie ma pan w rozplodzie ?
W tym roku sprowadziłem od kolegi Andzreja Gdańskiego 20 sztuk gołebi do rozplodu wiec zobaczymy dopiero na lotach młodych czy te gołebie opkazaly sie dobrym trafem.
5. Jakie są pana najwieksze marzenia dotyczące hodowli ?
No to chyba jak każdy hodowca chciałbym zostać mistrzem sekcji pozniej oddzialu okregu i na końcu chciał bym zostac mistrzem Polski wielkie marzenia ale podobno marzenia sie spelniają może i moje za kilanasie lat sie spełnia tego nie wie nikt.
6. Dziękuje bardzo za udzielenie mi wywiadu zycze spelnienia marzeń tych hodowlanych jak i tych osobistych
Ja równiez dziekuje i chciałbym z tego miejsca pozdrowić wszystkich młodych hodowców gołebi i chce Wam powiedzieć nie poddawajcie sie i lotujcie do końca i nie patrzcie że inni mieli wcześniej bo wy kiedyś bedziecie mieć wczesniej niz oni Pozdrawiam bardzo serdecznie i życze samych dobrych lotow :)
Wywiad przeprowadził Wasz ukochany davidos280 :)
Ostatnio zmieniony przez davidos280 21 Sierpień 10, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Nr. oddziału: 0397-Szczekociny Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 211 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Szczekociny Diamenty: 10 Poziom konta: 1
Wysłany: 22 Sierpień 10, 11:34
No tak nadszedł dzień wyboru,wnioskowaliśmy wasze artykuły Kamil super wszystko opisane ale zbytnio amatorsko gdzie każda informacje można znaleźć w internecie,myśleliśmy że jakoś zaszalejesz bo często się wypowiadasz na forum i to doceniamy!!!
Lecz liderem jest Dawid zaimponował nam swoim pomysłem i To on zasiada stołek redaktora gratulacje Dawid!!!
Ale też mamy małe ale co do twoich wypowiedzi a bardziej pytań!!
-Jeśli piszesz do osoby to musisz określić czy piszesz na Pan czy Kolega bo 3 pytania na kol... a 3 na Pan!!!
-Dane personalne powinny być zakazane,lecz jeśli osoba pozwoli o publikacje to tak !!!
-No troszkę źle pytania sformułowane,mało urozmaicone,ale myślimy że nad tym popracujesz!!!!
Jeszcze raz gratulujemy !!!
Ostatnio zmieniony przez Pawel0397 22 Sierpień 10, 11:35, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum