Wysłany: 30 Marzec 11, 23:14 Praca w otoczeniu Gołębi, a możliwe choroby
Witam Kolegów z forum.
Jestem nowym użytkownikiem, który pewnie już na wstępie źle zamieścił post.
Bardzo potrzebuję informacji o gołębiach i sprawach pochodnych, a najlepiej zapytać się ekspertów :)
Jutro będę pracował na konstrukcji stalowej, na której gołębie urządziły sobie miejsce spotkań. Cała ta konstrukcja jest zanieczyszczona przez ich odchody, pióra itp.
Moje zadanie polega na oczyszczeniu urządzeń na tej konstrukcji, która jest elementem zamkniętym.
Gdy pojawiam się tam na krótki serwis, to mi otoczenie nie przeszkadza, jednak jutro będę pracował tam ponad 12 godzin. Z tego powodu wyposażeni będziemy w maski z filtrami aktywnymi, stroje ochronne podobne do OP1 itp.
Jakie zagrożenia, choroby mogą być dla takiego przeciętniaka jak ja ??
Pytam się ponieważ robię to z polecenia pracodawcy, a dobrze wiedzieć co mnie czeka :)
Hodowcy, miłośnicy przecież żyją na co dzień z ptakami, sprzątają im, zajmują się nimi.
Pewnie nikt nawet nie myśli o użyciu maski.
Nr. oddziału: 0292 Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Sty 2008 Posty: 1349 Otrzymał 62 piw(a) Diamenty: 165 Poziom konta: 7
Wysłany: 31 Marzec 11, 17:34
Jeśli będzie tam kórz i pył to maska jest dobrym rozwiązaniem.
Co do innych chorób nie masz co sie martwić , hodowcy cały czas przebywają u gołębi i są zdrowi ;)
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 31 Marzec 11, 19:36
jedyne co moze Ci zagrazac to to ze byc moze jestes uczulony na kurz, pył lub piora. pozatym nic nie powinno spowadowac uszczerbku na zdrowiu. jak masz maske to spij spokojnie;]
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum