No dobra ale to za jakiś komplet nie wiem może pare tych gps nie wiem bo pisze "Complet Kit" a po drugie coś mi tu nie pasi, przecież jakbyś założył gołębiowi takie "coś" to strasznie życie by mu utrudniło. Ale nie wiem tylko swoją opinię wypowiedziałem :/
Nr. oddziału: 0397-Szczekociny Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 211 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Szczekociny Diamenty: 10 Poziom konta: 1
Wysłany: 30 Maj 10, 19:16
Hmmm GPS dla gołębi troszkę beznadziejny i nie przyszłościowy plan heh jak to mówią starsi hodowcy "czy to ma zginąć na locie czy koło domu to i tak zginie" a to wygląda na coś w stylu boje się o własnego gołębie że nie wróci mi z lotu to założę my tego GPS heh to jest sport czasem jest lepiej a czasami nie coś za coś heh nie widzę tego w Polskich hodowlach a wy?? Nie wiem dokładnie gdzie były początki takiego planu żeby unowocześnić gołębia (pozwolę sobie to tak nazwać) ale nie zdziwię się jak Chińczycy wpadli ta taki pomysł... Pewnie cena też kosmiczna heh czyli na sezon teraz zamiast około 500zl wydać to teraz 50,000zl będzie trzeba wydawać
Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 579 Otrzymał 25 piw(a)
Wysłany: 30 Maj 10, 22:11
Dobry pomysł, tylko że to urządzenie powinno być wielkości obrączki i cena podobna do tipesa. Dobry pomysł tylko dla znakomitych hodowców takich jak:Arden,Jansen itp którzy naprawdę mają wartościowe gołębie i maja kase aby sobie pozwolić na takie ugodnienie .
Moim zdaniem to powstało w Holandii lub Belgi.
W Polsce to nie możliwe bo wtedy by gołębie o kosmicznych cenach chodziły na allegro hehe
Nr. oddziału: 0397-Szczekociny Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 211 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Szczekociny Diamenty: 10 Poziom konta: 1
Wysłany: 31 Maj 10, 14:44
Heh łapacze i na to znajda sposób..Są już tacy co nawet nogi ucinali bo są tacy tępi że nie potrafili zdjąć tipesa z nogi,ciekawe ile lat tacy maja 8???
A powracając do tematu kiz teraz jest trudno o zdobycie prawdziwego Arden z tego co się orientuje to posiadają jeszcze Lazeroms,Buik czyste ardeny!!!
To samo sie dotyczy Braci Janssen ich gołębi heh co to za gołębie można powiedzieć cud natury,jedne z najlepszych gołębi na świecie... Stellerman zakupił od nich najwięcej młodych praktycznie co rok zamawiał po kilka młodych!!! A czy GPS u gołębia hmm.. sami powiedzcie po co?? Ja nigdy bym nie założył takiego czegoś gołębiowi bo zamiast cieszyć się z lotu patrząc w niebo będę patrzeć w monitor i obliczał za 9,8,7,6.. jest pierwszy
Heh to lepiej zrobić loty przez internet..Jedynie taka technika powinna być udostępniona naukowca którzy śledzą poczynania gołębi..Jak one to robią???
A po co to nam przeciętnym ludziom
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum