Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 12 Sierpień 10, 19:44
Wiesz tak jeżeli masz dobre gołebie to na pocztowych zarobisz . A jak nie to radzę ci nabyc jakiś ładnych gołebi rasowych np pawiki, orliki,bociany . I z nich młode sprzedawac i z tego zarobisz .
1.Stawiasz gołebnik ok 1000 - 6000zł
2.Kupujesz POŻĄDNE GOŁEBIE od pożądnych hodowców ok powiedzmy na oko 500-600zł szt. może mniej moze wiecej
3.Czytasz nasze forum i stosujesz sie do tego co tu pisze o prowadzeniu gołebi:D
4. Loty..
5.Musisz wypracować NAZWISKO trwanie ok 5 lat.. bo nikt mi niepowie ze w ciągu 1-3 lat zostanie mistrzem polski czy tam którymś z pierwszych przodowników..
6.Roczne utrzymanie ok 100gołąbków 7000zł:) liczyłem ostatnio to wiem:)
7.To już z górki.. jak masz już nazwisko i gołąbki to je rozmnażasz i sprzedajesz po 200-400zł za młódki:D
życze powodzenia:D
Nieobrażajcie sie napisałem to tak dla humorku:)
[ Dodano: 17 Styczeń 11, 23:13 ]
Wogule nie lubie jeśli chodzi o gołąbki zwrotu "zarobić" jak to słysze to mi się niedobrze robi..
Gołąbki są piękne loty.. piękny sport.. i chciałem zauwazyc termin hodowaca..
Hodowca jak sama nazwa wskazuje.. hoduje gołebie rozmnaża je robi tak zeby były lepsze rasowe.. potrzymuje rase takie zeby były jak najblizej wzorca i sprawia mu to przyjemność
a "hodowanie gołebi na sprzedaż" to ja osobiscie nienazwał bym takiego człowieka hodowcą tylko poprostu handlarzem niestety..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum