Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 579 Otrzymał 25 piw(a)
Wysłany: 6 Wrzesień 10, 17:34
Ja powiem tak nie wysyłałem ale widziałem to u mnie wezmą paczkę kartonąwą i też kartonowe przychodzą na pocztę, ale ten obowiązek nadal jest że trzeba specjalne pudło;) wszystko zależy od poczty popytajcie się, i na allegro to prawie na kazdej aukcji jest doliczana ta opłata min. 10 złotych za paczkę drewnianą;0
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 6 Wrzesień 10, 18:08
Ja wysyłałem gołąbki pawiki to baba na poczcie wzieła mi w pudełku nic nie mówiła tylko paczkę musiałem przynieść w poniedziałek lub wtorek bo tam że trzeba z początku tygodnia wysyłać . Ale jest teraz wymóg że trzeba w specjalnych klatkach ale to zależy na jakiej poczcie mi akurat wzieła w pudełku .
Nr. oddziału: 0194 Pomógł: 5 razy Wiek: 24 Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 515 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Stare dębno/szczecin
Wysłany: 10 Wrzesień 10, 19:57
zmienilo sie to tak:
Tak jak wcześniej można było wysłać golębie w kartonowej paczce na warunkach szczególnych priorytetem, tak teraz sie zmieniło ze trzeba w specjalnym pudełku zamykanym na kłudke z dołączonym kluczem, z zagwarantowanym jedzeniem i piciem dla gołębi w środku. Do tego nie mozemy wysłać priorytetem , tylko Poczteksem ktory dostarcza paczkę w ciagu 24 h. Poczteks wiąże sie też z wiekszą cena, Paczka ważąca do ok 2 kg wysłanie jej kosztuje 40 zl (szok)
A najwieksza głupotą regulaminu poczty jest ze na starych warunkach mozna dalej wysylac takie zwierzeta jak pszczoły i UWAGA: piskleta. eh głupota żdzieranie tylko
Wysłany: 10 Wrzesień 10, 22:02
karas1987, paczka jest wysyłana normalnie zwykłą pocztą, tylko że jest to piorytet na na specjalnych warunkach i za paczkę do 2 kilo płaci się około 19 zł zdrożało o 2 złote
Wysłany: 10 Wrzesień 10, 22:17
po co kupować jak można zrobić samemu z różnych płyt czy sklejek;))to nic trudnego,
a takie gotowe to można kupić na alllegro lub pytać sie na pocztach, ale najlepiej to zrobić samemu bo taniej wychodzi
Nr. oddziału: 0194 Pomógł: 5 razy Wiek: 24 Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 515 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Stare dębno/szczecin
Wysłany: 11 Wrzesień 10, 11:46
Kiz napisał/a:
karas1987, paczka jest wysyłana normalnie zwykłą pocztą, tylko że jest to piorytet na na specjalnych warunkach i za paczkę do 2 kilo płaci się około 19 zł zdrożało o 2 złote
Kiz Piszę tylko to co mi powiedzieli na poczcie. teraz niby zwierzeta tylko poczteksem gdyz priorytetem moze isc do 3 dni ze to ze wzgledu na bezpieczenstwo zwierzat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum