Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 24 Kwiecień 11, 19:06
u mnie w tym roku jeszcze nie było sprzatane.Mlode lataja juz miesic w locie.Ale jest nie wiele mlodych wiec jest wzglednie.Ale jak bedzie pelny gołebnik trzeba bedzie chociarz co zgrubsza raz na tydzien posprzatac
Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 579 Otrzymał 25 piw(a)
Wysłany: 24 Kwiecień 11, 21:46
Ja sprzątam w gołębnikach co lęg, aby mogły stare czyste gniazda przygotować na drugi lęg. I mi się zdaję że ta teoria nie sprzątania u młodych się sprawdza;)
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 25 Kwiecień 11, 11:22
no walsnie ja w tym roku niby tez eksperymentuje.
No wiec zacznijmy od poczatku. W 2011 roku zaplanowalny mam 1 leg. przed polaczeniem w pary wysprzatalem golebnik i od tej pory do konca legu nie zamierzam go sprzatac. (pozniej bedzie ciezko sprzatnac podloge bo zrobila sie taka skala). Golebnik mlodych jest juz wysprzatany i pomalowany wapnem i czeka na nowych lokatorow. Ten golebnik tez juz nie bedzie sprzatany do okolo polowy lipca. I mam nadzieje ze ta teoria mi sie sprawdzi.
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nr. oddziału: 280 Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 832 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: Płock okolice
Wysłany: 25 Kwiecień 11, 11:26
Ja u młodych sprzątam raz w tygodniu jak nie ma lotów młodych to w poniedziałek a jak sa loty młodych w sobote przed oczekiwaniem gołębi. Sprzątam raz w tygodniu ponieważ jak u mnie nie sprzątam to młode szybko dostają kataru
Nr. oddziału: 076 Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 16 Wrz 2010 Posty: 151 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Reda
Wysłany: 25 Kwiecień 11, 12:26
Ja u młodych sprzątam co tydzień choć były na słomie którą wymieniałem w wilgotną pogodę co 2-3 dni. Ostatnio bardzo ciepło to miały ją 2 tygodnie. Obecnie są już na ruszcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum