Nr. oddziału: 0401
Wiek: 21 Dołączył: 03 Lut 2010 Posty: 82 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Lwówek
Wysłany: 1 Marzec 10, 15:06
najlepiej z drewna np karmnik robisz korytko zabudowane na końcu wiercisz dziurki wkładasz do dziurek jakies druty czy patyki i zabijasz robisz pokrywke 2 zawisy i masz karmnik siodełka można zrobić taka płyta 2 cm gr 6 cm dł 4 cm szer ścinasz pod kontem i takie same tylko cienkie przybijasz do tego i masz ja takie mam i gołębie wolą na nich siedziec niż na takich z avistaru wymiary zależa od ciebie ja mam chyba podobne nie wiem bo nie pamietam ale cos koło tego
Postaw Browca
_________________ Pomogłem postaw BROWARA
To chyba najlepsze forum na jakim byłem tylko panowie aktywność aktywność i aktywność :) a będzie lepiej:)
Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 25 Marzec 10, 20:11
Cele możesz porobić ze starego regału (jak masz jeżeli nie masz to zbij z desek paneli)
miski legowe mozesz wykonać z gipsu tylko trzeba mieć forme jak to robił nasz kolega PIOTROS
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
Nr. oddziału: 0397-Szczekociny Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 211 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Szczekociny Diamenty: 10 Poziom konta: 1
Wysłany: 26 Marzec 10, 07:17
Karmnik możesz zrobić z rusztu od lodówki czyli ucinasz szczebelki zdrapujesz z nich folie ochronna po czym robią się takie jak przy kupionym karmniku,krzywisz je w literę V po ten chyba wiadomo co trzeba zrobić przewiercasz dziurki przy zrobionym karmniku i wsadzasz druty i karmnik gotowy!!! ( sam ma taki karmnik na minerały )
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 18 Kwiecień 10, 14:51
Ja wszystkie rzeczy w gołebniku mam robione oprócz karmnika na minerały i pojnika a reszta robiona samemu . Siodełka bardzo łatwo zrobic wycinasz deseczki i dajesz kawałek klocka i na ten klocek nabijasz deseczki pod skosem żeby wyszedł tzw daszek , i masz . A reszte to już musiałem kupywac .
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 69 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: KUJAWY Diamenty: 15 Poziom konta: 1
Wysłany: 27 Czerwiec 10, 10:33
witam ja wszystko co zrobiłem sam do gołębnika to mam drewniane pojmij kopiłem a karmniki na witaminy i minerały zrobiłem z plastikowych wiaderek po serze i nam zamiar zrobić karmnik do warzyw ale go zrobię metalowy
Czesc wam jestem nowy i mam 13 lat chciałbym zrobic gołębnik i pytyam sie was jaką musi miec minimalną wysokosc bo zabardzo niewiem i szerokosc jego
Ps:Chce zrobic dach co najlepiej na niego nałorzyc zeby woda niekapała do srodka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum