Wysłany: 14 Kwiecień 11, 18:55 Pomieszczenie na gołębnik
Witam wszystkich forumowiczów. Od zawsze chciałem mieć swój gołębnik. Nawet taki niewielki na kilka par, ale nigdy nie miałem możliwości. Teraz mogę wykorzystać jedno pomieszczenie, tylko nie wiem czy się nadaje. I właśnie was o to zapytam.
Podstawą pomieszczenia jest kwadrat. Pod pomieszczeniem znajduje się garaż, za ścianą z lewej strony jest podobne pomieszczenie, za ścianą frontową i tą niską prawą nie ma nic. Pomieszczenie ceglane, ocieplone. Dach z dość słabym spadem, jak widać z desek, z zewnątrz obity blachą. Będzie z tego gołębnik?
Podłoga to jak na razie sama płyta kartonowo gipsowa. Ale zamiast tego stalowego stelażu będzie podłoga z płyt osb. A co do wentylacji to dochodzi do pomieszczenia rura pcv której wylot jest na zewnątrz i to jest po to żeby wilgoci nie było, czyli jest sucho i przewiewnie. Macie jakiś pomysł gdzie umieścić wlot i w ogóle jak zorganizować tam gołębnik?
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 14 Kwiecień 11, 22:24
Co do wlotu to trudno powiedziec bo nie wiem jak budynek wyglada na zewnatrz, na pewno nie rob wlotu na tej duzej scianie. najlepiej na 1 scianie zrob cele, na drugiej siodelka.
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Cele miałem zamiar umieścić na tej przedniej ścianie, siodełka na tej najwyższej. Ale to rozwiązanie byłoby dobre gdyby wlot był w dachu. A nie wiem jak go zrobić bo spad jest dość łagodny. Z zewnątrz budynek wygląda tak:
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 292 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 16 Kwiecień 11, 10:12
OfCourse, powiem ci że warunki na gołębnik masz bardzo dobre i gołąbki na pewno będą wnim się dobrze czuły. Moim zdaniem wlot na dachu to dobry pomysł tylko trzebo to dobrze przemyśleć i wykonać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum