Wysłany: 23 Grudzień 10, 17:11 co zagryza gołęmbie
witam próbuje się dowiedzieć co zagryza gołębie na takiej zasadzie że odrywa głowy i szyje rozgryza jeśli ktoś wie to proszę o pomoc bo dnia 22.12.2010 coś mi zagryzło wszystkie gołębie :(
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 19 Wrz 2010 Posty: 133 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Gniezno
Wysłany: 23 Grudzień 10, 17:37
Mi 6 lat temu tchórz zagryzł wszystkie gołębie ale już nie pamiętam jak one wyglądały. Jakoś 2 lata temu szczur mi się dostał do gołębnika i zagryzł 2 gołębie i pamiętam że jeden z nich miał odgryzioną głowę a drugi miał pół głowy odgryzionej ( przegryzioną czaszkę na pół). Wiec to może szczur ci pozagryzał gołębie choć nie był bym do końca pewien bo szczur raczej wszystkich gołębi chyba by nie pozagryzał od razu, przynajmniej mi nie zagryzł wszystkich, więc moim zdaniem to chyba łaska ci mogła się dostać do gołębnika. Łaska zagryza i pije krew a ty wspomniałeś że maiły poodgryzane głowy.
P.S złapałem na 2 dzień tego szczura i dlatego wiem że to był on.
_________________ Pomogłem? postaw browara
Ostatnio zmieniony przez sebacha95 23 Grudzień 10, 17:40, w całości zmieniany 1 raz
Nr. oddziału: 083
Wiek: 16 Dołączył: 04 Gru 2010 Posty: 57 Otrzymał 17 piw(a) Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 23 Grudzień 10, 18:11
Szczur zagryzie tylko 1 lub 2 sztuki ale tchórz,kuna lub łaska zagryzą wszystkie.!!
Wysłany: 10 Styczeń 11, 17:48
Oj mati zawsze się zgania na hodowce , ale spotkałem się z takim przypadkiem że gołębnik był szczelny bo był z płyty osb i nawet by ci mysz nie przeszła a tu jednej nocy kuna i po hodowli . Wygryzła sobie dziure w rogu gołębnika tak że nie było by w stanie tego zobaczyc .Nie zawsze jest to wina hodowcy bo co hodowca zawinił ? .
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 10 Styczeń 11, 18:57
to ja tak mialem wiosna ze "cos" pewnie szczur lub tchorz przegryzl siatke lub poprostu ja jakims cudem przerwal i dostal sie do mlodych.
Ty tez moglem zawinic ale wina lezy po obu stronach
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 10 Styczeń 11, 19:27
W sumie racja , przecierz nikt nam nie broni aby co dzień sprawdzic stan gołębnika czy nie ma gdzieś śladów po gryzoniach . Ale wiadomo człowiekowi się nie chce chodzi do około gołebnika i sprawdzac .
Nr. oddziału: 0208 Pomógł: 7 razy Wiek: 16 Dołączył: 09 Gru 2009 Posty: 489 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: 0208 - Chełm Diamenty: 25 Poziom konta: 1
Wysłany: 10 Styczeń 11, 21:32
O tak , ja sobie zamierzam zrobić budę koło gołębnika i pieska sobie tam trzymać . U mnie ogólnie psy cały dzień i noc sobie wolną chodzą tylko 1 jest w kojcu a 1 sobie chodzi to nie powinno nic wejść . Widziałem raz u jednego hodowcy który praktycznie swoje podwórko miał ogrodzone gołębnikami i chyba przy tych gołębnikach stało z 6-7 bud a w nich takie fajne pieski .
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 19 Wrz 2010 Posty: 133 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Gniezno
Wysłany: 11 Styczeń 11, 00:56
Koledzy nie zawsze pies odstraszy gryzonia lub jakieś zwierze łasicowate. Ja mam owczarka w kojcu i w tamtym roku albo 2 lata temu znalazłem u niego szczura zagryzionego który mu sam wszedł do kojca.
Wysłany: 18 Styczeń 11, 19:51
Witam , doczepie się do tematu ponieważ nie chce zakładać nowych zbędnych . A więc tak ostatnio zauważyłem jak przy gołębniku zadomowiła mi się łaska . Mam do was prośbę powiedzcie mi jak ją usunąć z tego miejsca ponieważ kiedyś mojemu dziadkowi właśnie to zwierze narobiło szkód i ja nie chcę by mi narobiło . Proszę o rozważne odpowiedzi .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum