Witajcie. To mój pierwszy temat więc mogą być błędy. A więc, mam gołębie pocztowe i męczy mnie pytanie czy moje gołębie nie mają czasami ORNITOZY. Czytałem że mogą się pojawić takie objawy: odstręczające pióra na szyi, wilgotne oczy (nie wiem jak takie wyglądają), drapanie w głowę. Moje gołębie nie są chude, osowiałe, ładnie są spierzone (tylko póżne mają jeszcze do spierzenie po 1-2 lotce) i dużo przybywają w wolierze (na świeżym powietrzu) aż do godziny ok. 16:00. Ale jak popatrzę na pióra (gdy siedzą w wolierze) to jakby troszę miały odstręczające pióra, drapią się w głowę ale mało kiedy. Może jutro jak będziecie chcieli to wrzucę zdjęcia jak wygląda to.
A zapomniałem, gołębnik mam w takim budynku (nie na cały budynek tylko przydzielony ścianami z desek), mam wybity jeden pustak i założoną siatkę (to na dole) a na górze mam zrobioną dziurę na 8 cm średnicy. Drzwi także mam z siatki, oraz pół ściany z siatki. Gołębnik sprzątam co 2 dzień i posypuję Miętaluxem.
[ Dodano: 10 Luty 12, 18:40 ]
To jak nikt nie pomoże? Myślałem że na tym forum pomagają itd.
Ostatnio zmieniony przez bibi 10 Luty 12, 15:18, w całości zmieniany 1 raz
Nr. oddziału: 0388 Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 12 Lip 2009 Posty: 217 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Okolice Alwernia
Wysłany: 12 Luty 12, 18:11
Masz przeciąg w gołębniku ?
_________________ Gołębie to sport,radość,pasja.
Po przerwie powracam :)
GOŁĘBIE TO MOJA PASJA!
I gołębnik w 95 % przerobiony :)
krymek18
Nr. oddziału: 0214 Ryki
Wiek: 22 Dołączył: 07 Sty 2009 Posty: 193 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: TURZYSTWO
Wysłany: 12 Luty 12, 18:55
wg mnie maja odstajace piora, bo sie kula. a sie kula bo jest zimno. a jest zimno bo jest zima. jest luty wiec powinna byc zima i zimno. jak tobie jest zimno to tez sie kulisz
a drapia sie w glowe, bo moze maja piorojady. . . albo je swedzi. . . ot tak
takze spoko loko kolego
Ps. nie ma powodu to nie podajemy antybiotykow! ZAPAMIETAC!!!
_________________ Dużo chęci, mało kasy. I to jest ból.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum