Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 25 Czerwiec 11, 14:16
Wiatm nowego hodowce.Co do pierwszego pytania,to zalezy czy mlode gołabki czy stare i czy beda miec woly oblot czy zamykane w dzien.Moim zdaniem to tak do 20 sztuk mozesz trzymac.Co do drugiego pytania to juz musisz sam zdecydowac jakie Ci najlepiej sie podobaja gołabki.Czy chcesz je gonic do scinki np ze szmata,czy tylko dla ozdoby gołębnika czy hodowac pocztowe i je lotowac.Po jakim czasie je wypuscic to zalezy jaike gołebie ,mlode starsze ozdobne czy pocztowe.Co do czwartego pytania ,gołąb to ziarojad,wiec wszelkiego rodzaju ziarno.
ERNESTEKK
Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 25 Czerwiec 11, 19:30
ERNESTEKK, najpierw podejmij decyzję o gołębiach jakie chcesz hodować .rasowe pocztowe czy wysokolotne ,
Karma jeżeli stać cię kupować co jakiś czas karmę np;po 50 zł to ok , ale też możesz im podawać np: pszenica +trochę kukurydzy i grochu też nie za dużo tak z 80 % pszenicy 10 kukurydzy i 10 grochu ,plus do tego witaminy czyli MMK nie kosztuje wiele coś koło 5 zł ale ile kg to ci nie powiem bo sam nie wiem ,jeżeli chodzi o puszczanie z gołębnika jak to np; będą młode pocztowe to wystarczy im tydzień tylko żeby miały jakiś widok z gołębnika np wychodzą na wlot i widzą coś świata co ich otacza zawsze puszczaj 1 raz na głodnego żeby nie jadły od rana i puszczaj je pod wieczór tak około 16 ,17 godz wtedy nie będą latać jak szalone bo z rana to mogą gdzieś odlecieć bo pierwszy oblot bywa różny ja straciłem w tym roku 4 młode przez ranne puszczanie. Gołębnik musisz mieć zdrowy dobre wietrzenie czyli zawsze sucho w gołębniku , siedzonek spoczynkowych dla gołębi i cele lęgowe I co najważniesze to wieź z hodowcą i gołębiami czyli twoje gołębie mają sie ciebie nie bać .{Pozdro powodzenia w hodowli}
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
_______
LOTNY96 :D
Ostatnio zmieniony przez lotny96 25 Czerwiec 11, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum