Witam kolegów wiem ze to troche głupie pytanie ale cuż ... Pozostało mi 7 par gołębi lotowych i za chlery nie chcą miec jajek ! Wczesniej jak było troche wiecej ich to miały tylko 1 lęg w kwietniu i do tej pory nic ! I chciałbym jakos rozmnożyc stado ale nie wiem jak !
witaminy dobra karma a najlepiej jak bys rozdzielił na 3 dni i potem znowu złoączył w pary to napewno po 10 dniach od połączenia by miały jajka pozdrawiam
Witaminy mają cały czas teraz ostatnio karmy nie mialem jak kupic to dawałem pszenice oweis i troche zyta ale to przez 2 tyg tylko ! I nie wiem czemu jajek jeszcze nie ma rozdzieliłem je narazie i jutro wrzuce do siebie i zobacze co będa robić !
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 17 Sierpień 11, 07:52
kargul95, Dam Ci rade jak nie masz dobrej karmy to lepiej juz ich nie mecz niech sobie odpoczywają do wiosny.Jak koniecznie chcesz o tej porze ciągnąc mlode,to musisz kupic dobrej karmy rozplodowej.W przeciwnym razie szkoda ptakow na przenicy i owsie jeszcze w tym czasie nie uchowasz żadnego wartościowego gołebia.Szkoda tylko starych .Takie jest moje zdanie.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Kwi 2008 Posty: 1622 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: mazowsze Diamenty: 30
Wysłany: 18 Sierpień 11, 07:46
kargul95, Jak do tej pory nie chciały polozyc jajek to ja bym je rozdzielił i na wiosnę połączył.Teraz to co Ci po takich młodych ,jak z ojcami musi być coćś nie tak,skoro sie nie chca kłasc jajek.Jak masz taka mozliwosc to rozłącz i na wiosne nie powinno byc zadnych oporow ze zniesieniem jajek.Taka mmoja mala sugestia,tu chyba nie chodzi o samą karme ,moze cos dolegac gołabką skoro sa połaczone a nie skladaja jajek.Ja mam jeszcze gołebie razem jesc dostaja dosc skromnie a i tak skaładaja jajka.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum