witam chciałbym sie dowiedziec jakie gołebie są na początku najlepsze powiem szczerze że bardzo mi sie podobają pawiki i rysie noi pocztowe ale po 1 niewiem ile kosztują po 2jaki musi być dla nich gołębnik prosze pomuście
witaj, ja myślę że najlepsze są pocztowe. Po 1. ozdobnego łatwo złapie jastrząb, a pocztowy ma większe szanse na ucieczkę ;) A zakupić je możesz u hodowcy ze swojej wioski lub jeć na targ i kup :) pzdr
Nr. oddziału: 0175 Pomógł: 2 razy Wiek: 97 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 212 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Woj. Świętokrzyskie
Wysłany: 24 Czerwiec 11, 17:04
kamili999, gołębie pocztowe będą najlepsze dla początkującego ,nie kupuj na targu gołębi od łapaczy jak coś to od normalnych hodowców w twojej okolicy najlepsze by były młode gołębie tak z 6 sztuk możesz więcej :) i je oblatać pozdro .
_________________ POMOGŁEM ?? POSTAWI pIwKo
Tworzenie stron www pisać na PW. !
Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 579 Otrzymał 25 piw(a)
Wysłany: 24 Czerwiec 11, 21:24
Zależy jakie masz jakieś wolne budynki, wolne pomieszczenia czy chcesz jakiś drewniany gołębnik zbić??
Pocztowe są Ok ale ozdobne też są spoko budapeszty, tiplery, zamojskie- są bardzo lotne potrafią kilka godzin latać ale i pawiki też będą ci latać, jak dobrze będziesz je trzymał to będą się mnożyć jak myszy;) Wszystko zależy od ciebie co ci się podoba i sobie to wybierz;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum