Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 24 Kwiecień 11, 12:27
gdy wyjda pierwszy raz na dach to trzeba je obserwowac bo niewiadomo co im odbije. Bron Boze je straszyc itp. najlepiej pierwszy raz wypuscic je przed wieczorem
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 24 Kwiecień 11, 15:42
zawsze sa plusy i minusy. czesto zdarza sie ze stare golebie wyprowadzaja mlode. pogoda to bron boze zeby bylo bezchmurno powinny pojawiac sie na niebie chmury poniewaz golab glupieje i leci i leci... a potem nie ma sily wrocic lub sie poprostu gubi
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Bo to nie ma reguły. Ja praktykuje ze starymi bo tak jak już wspominali koledzy wcześniej po prostu wszystko się może zdarzy (huk, pisk) i poderwą się. To lepiej jak ze stadem się zabiorą niż same...
Witam,1,5 tyg po odsadzeniu,jutro ten dzień,zaszczepione jeszcze w gniazdach,będą puszczone same,pierwszy rok tak będę robił,okaże się co będzie się działo.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 513 Otrzymał 11 piw(a)
Wysłany: 25 Maj 11, 09:46
BOLT2010, W sumie trochę racji masz,dobrze poznają okolice,ale po weekendach dużo ptaków nie powraca do domów i błąkają się,a młody jak to młody głupiutki gołąbek i leci za nimi dopiero po dłuższym czasie skapnie się i zawraca,ale brak mu sił na powrót.Lepiej robić młodym 2 obloty dziennie z rana i wieczorem...Pozdrawiam
Nr. oddziału: 083
Wiek: 16 Dołączył: 04 Gru 2010 Posty: 57 Otrzymał 17 piw(a) Skąd: Gorzów Wlkp
Wysłany: 25 Maj 11, 19:29
Nie napisałem aby to czynić w sobotę i w niedzielę kiedy są loty konkursowe
wojtass
Wysłany: 28 Maj 11, 17:23
siema a ja z młodymi robie tak wypuszczam je ze starymi nie moge inaczej ale robie to zawsze wieczorem przez jakies 2 tygodnie a potem wczesniej i wczesniej puszczanie ptaków młodych ze starymi ma plusy ale i minusy poz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum