Nr. oddziału: 0100 Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 75 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 14 Kwiecień 11, 18:13 Jajka, ale po którym samcu?
Cześć
Miałem parkę gołębi: płową samiczkę i białego samczyka. Nie mieli jajek bo podłożyłem pod inną parkę ich jajka. Ale w swojej celi mieli miskę lęgową. W poniedziałek były na oblocie i ten biały samczyk nie wrócił do mnie, zginął:( ale ta płowa samiczka sie już sparowała z innym wolnym samczykiem (nakrapiany) . Dzisiaj (czwartek) patrze wieczorem a ta biała samiczka zniosła już jajko (a przypominam że 3 dni temu zginął jej biały samczyk) . I tu sie pojawia moje pytanie :jak myślicie po którym samczyku jest to jajko? Po białym czy po tym nakrapianym? A drugie jajko też będzie po tym samczyku po którym pierwsze?
Proszę o pomoc:)
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 292 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 16 Kwiecień 11, 09:50
jansen, bardzo dobre pytanie ale czy do nas? Ty powinieneś wiedzieć najlepiej czy nowa parka się już deptała. Moim zdaniem jajka są od nakrapianego samczyka ale nic nigdy nie wiadomo. Zobaczysz później, biały samiec powinien po sobie coś zostawić jeżeli były to jego jajka.
_________________ PaMoGłEm PoStAw BrOwArA
Ostatnio zmieniony przez messi1996 16 Kwiecień 11, 09:51, w całości zmieniany 1 raz
Nr. oddziału: 0100 Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 75 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 18 Kwiecień 11, 19:03
No właśnie mi sie też tak zdaje że po tym białym są te jajka , ponieważ samica w 3 dni nie zdążyłaby zrobić jajka po tym nakrapianym. Samica tworzy jajka ponad tydzień od kopulacji. Ale chciałem sie tylko upewnić dzięki Mati184,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum