Wysłany: 14 Luty 12, 14:30 Gołebie nie siadają na półki
Gołebie nie siadają na półki a jak siadają to gdzie popadnie. Jak nauczyć gołebie że ma siedzieć na tej półce zamknąć go na pare dni? Ja gołebie trzymam w oborze 10x10m mają zrobione pólki dlakażdego jest półka. Gołebi mam 4sztuki(dopiero zaczynam hodować gołębie) w tym dwa perskie samce, samiec i samica pocztowa (chciałbym je sparowac)
Ostatnio zmieniony przez robert321 14 Luty 12, 14:34, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 292 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 14 Luty 12, 15:27
Można go zamkną i poczekać aż złożą jajka , tam będą już siedziały jako swoje gniazdo
_________________ PaMoGłEm PoStAw BrOwArA
PawelKilarski Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 12 Lut 2012 Posty: 43 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bieniaszówka
Wysłany: 14 Luty 12, 16:15
No własnie .Zrobić im trzeba miesce takie conajmniej 1mx1m i niech tam siedzą. Tylko trzeba ich dobrze karmić i żeby miały tam jasno,a po pewnym czasie będą jajka ja miałem taki sam przypadek jak zaczynałem hodować, a teraz juz 1 rok trzymam gołębie.
aż tyle miejsca potrzebują. ja moge im tylko dać klatke w ciepłym miejscu 60cmx20cm chyba że bym je zamkną na tych półkach 30cmx40cm ale bylo by ciaśniej co o tym myślicie. A po pierwsze to o tej porze roku to sparują mi się gołebie pocztowe?
Ostatnio zmieniony przez robert321 14 Luty 12, 19:23, w całości zmieniany 1 raz
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 14 Luty 12, 19:28
hmm, jak trzymasz golebie w oborze to az takich wymagan nie potrzebuja. ale połka mniej wiecej 30x25X25 im starcza (wieksze tez moga byc ale bez przesady jak kolega wyzej napisal 1m. x 1m.
zamknij je w tych celach na okolo 3 dni i bez problemu ja ''zadomowia''
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Pomógł: 4 razy Wiek: 15 Dołączył: 20 Sie 2009 Posty: 292 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Tuplice Diamenty: 2
Wysłany: 14 Luty 12, 21:24
to zależy jaki mają warunki w gołębniku ale tak normalnie to na wiosnę. W marcu ci się sparują
_________________ PaMoGłEm PoStAw BrOwArA
PawelKilarski Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 12 Lut 2012 Posty: 43 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Bieniaszówka
Wysłany: 14 Luty 12, 22:07
Moje gołębie nie patrza sie jaka pora roku cały czas mi sie niosa nawet w zimie ,ale jak sie z niosa w zimie to jajka wyzucam a tak to co chwile jajaka niosą to i takze tobie powinny.
Nr. oddziału: 043 Pomógł: 7 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Gru 2008 Posty: 1247 Otrzymał 36 piw(a) Skąd: Płońsk / Mazowieckie
Wysłany: 14 Luty 12, 22:10
wiekszosc zwierząt wydaje potomstwo wiosna, wtedy jest coraz cieplej, dzien jest dluzszy i łatwiej o pozywienie
wiec jezeli golebiom stworzysz odpowiednie warunki to złoza jaja w najwieksze mrozy, ale bez wiekszych problemow od marca zaczynaja '' czuc wiosne''
_________________ POMOGŁEM? POSTAW "POMÓGŁ"!!!
JEŻELI SPODOBAŁA CI SIE MOJA WYPOWIEDZ POSTAW BROWARA :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum