Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: chetny, jest, ktos, pomoc

czy jest ktos chetny aby mi pomoc?
Autor Wiadomość
malina 

Wysłany: 7 Październik 11, 22:15   czy jest ktos chetny aby mi pomoc?

witam serdecznie wszystkich hodowców i pasjonatów.
Bardzo licze na wasza fachowa pomoc. ale zaczne od poczatku.
moj narzeczony od dobrych kilku lat zajmuje sie hodowla golebi pocztwych. trenuje je i wypuzcza na loty. do niedawna szlo mu swietnie, jego caly wysilek i poswiecony czas zaowocoal zdobywaniem kilka lat pod rzad mistrzem oddzialu,czolowka mistrzow okregu a nawet raz byl w pierwszej dziesiatce w polsce. ale niestety, znaazla sie osoba zawistna. kiedy byla pewnego lotu fatalna pogoda ta wlasnie osoba kazala mimo wszystko wypuscic ptaki. i tak moj narzeczony utracil bezpowrotnie swoje najlepsze golebie, a te z nich ktore wrocily zaslugiwaly jedynie po swoich wczesniejszych sukcesach na pojscie na "emeryture". przez kolejne 2 lata odbudowywal swoje stado, poswiecal temu jeszcze wiecej energii i pracy. niestety rok 2011, jak dla wiekszosci hodowcow w polsce nie okazal sie byc szczesliwym. moj narzeczony utracil niemal wszystkie golebie, bodajze z lotu z holandi na 30 wypuszczonch do domu dotarly jedynie 7. na kolejny lot nie bylo co dawac, po dwoch tygodniach znow kleska. wtedy wycofal sie z konkursu. wiem ile to dla niego znaczy, wiem jak bardzo wazne sa dla niego golebie, mimo ze mi poswieca niewiele swojego czasu chcialabym mu pomoc. wiem ze mozna kupic golebie, odbudowac raz jeszcze stado. niestety ja nie znam sie na tym i dlatego prosze was o porade, jakiego kupic, na co patrzec, czym sie kierowac.a moze ktorys tutaj hodowca ma jakies golebie. bardzo prosze o wszelkie rady, linki do stron www, kontakty, kazda wskazowka jest da mnie bardzo cenna, a wiara mojego chlopaka ze jeszcze nie wszytko stracone najcenniejsza. z gory dziekuje za pomoc, serdecznie podrawiam i zycze wszystkim radosci z pasji i sukcesow.
Postaw piwo autorowi tego posta

Marcin 

Nr. oddziału: 0292
Otrzymał 62 piw(a)
Diamenty: 165
Poziom konta: 7

Brązowy medal (Ilość: 1) Sredny medal (Ilość: 1) Złoty medal (Ilość: 1)
Wysłany: 8 Październik 11, 10:39   

Witaj , bardzo mi smutno z utraty tak wielu gołębi , to jest sport i wszystko sie może zdarzyć.

Najlepszą pomocą dla Twojego chłopaka będzie motywacja do dalszej pracy , bo jeśli on sam nie będzie miał do tego chęci to nawet starania wielu osób mu nie pomogą. Ja mogę mu podarować pare gołębi , lecz koszty przesyłki trzeba pokryć. Z drugiej strony jeśli był on znanym Hodowcą to zna pewnie wiele osób po "fachu" i wie u którego mógłby dostać gołębie. Zapytaj go czy chce dalej to kontynuować , jeśli chce to odbudowa gołębnika dla znanego Hodowcy będzie dużo łatwiejsza niż dla osoby która dopiero zaczyna.

adan1977

Wysłany: 8 Październik 11, 18:14   

WITAM GŁOWA DO GÓRY ABY NIE ZAŁAMYWAC SIĘ CAŁY CZAS DO PRZODU IŚĆ. POZDRAWIAM

IMG_0248.JPG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 148.21 KB

malina 

Wysłany: 9 Październik 11, 10:06   

Marcin on bardzo chce znów lotować. Ja chciałabym kupić mu jakiegoś gołąbka ale nie znam sie na rasach czy rodzajach:( oczywiście mogłabym go spytać wprost ale tak bardzo chce zrobic mu niespodzianke. powiedzcie prosze gdzie,jakich szukać?

Marcin 

Nr. oddziału: 0292
Otrzymał 62 piw(a)
Diamenty: 165
Poziom konta: 7

Brązowy medal (Ilość: 1) Sredny medal (Ilość: 1) Złoty medal (Ilość: 1)
Wysłany: 9 Październik 11, 15:00   

Na allegro http://allegro.pl/golebie-pocztowe-47534

tomczyko 

Nr. oddziału: 268

Wysłany: 19 Październik 11, 12:29   

Zapraszam po młode w przystępnej cenie. Pozdrawiam

Tel. 506 924 778 lub mail: tomczyko@o2.pl

Ostatnio zmieniony przez tomczyko 19 Październik 11, 12:42, w całości zmieniany 3 razy  

xxadrian27xx 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 26 Styczeń 12, 13:05   

Niezłe wyniki ;oh

Odpowiedz do tematu